Reteta Beton B200 Clasa beton C12/15 (B200 C12/15)

Beton B200 Clasa beton C12/15 (B200 C12/15)


În domeniul construcțiilor, alegerea materialelor potrivite este esențială pentru obținerea unor structuri durabile și rezistente. Betonul B200, clasificat conform standardelor ca C12/15, este unul dintre materialele preferate în construcții datorită proprietăților sale excelente și versatilității.

Proprietăți și Utilizări

Betonul B200, având o rezistență la compresiune de 200 bar, este cunoscut pentru durabilitatea sa și capacitatea de a rezista la încărcări grele. Această calitate îl face potrivit pentru o varietate de aplicații, cum ar fi fundații, structuri de sprijin și lucrări de pavare.

Specificări și Standarde

Clasa betonului C12/15 definește caracteristicile tehnice ale betonului B200, stabilind proporțiile de ciment, nisip, piatră concasată și apă. Aceste standarde sunt concepute pentru a asigura calitatea și fiabilitatea betonului în timpul și după procesul de construcție.

Procesul de Turnare și Manipulare

Pregătirea și turnarea betonului B200 necesită atenție la detalii și respectarea strictă a instrucțiunilor. Odată amestecat, betonul trebuie manipulat și turnat în forme sau șabloane pentru a forma structura dorită.

Avantaje și Dezavantaje

Printre avantajele utilizării betonului B200 se numără rezistența sa ridicată și versatilitatea în aplicații. Cu toate acestea, costurile inițiale pot fi mai ridicate decât alte tipuri de beton, iar manipularea sa necesită o atenție deosebită pentru a evita fisurile sau alte defecte.

Comparativ cu alte clase de beton

În comparație cu alte clase de beton, cum ar fi B150 sau B250, betonul B200 se remarcă prin echilibrul său între rezistență și cost. Este adesea preferat în proiectele unde se dorește o rezistență adecvată la un preț competitiv.

Aspecte de Durabilitate și Întreținere

Pentru a asigura durabilitatea structurilor de beton B200, este important să se efectueze întreținerea periodică și să se remedieze orice deteriorare sau fisuri în mod prompt. Măsurile preventive, precum impermeabilizarea și aplicarea stratului de protecție, pot prelungi durata de viață a construcției.

Sfaturi pentru Selectarea și Utilizarea Betonului B200

Atunci când alegeți betonul B200 pentru un proiect, luați în considerare cerințele specifice ale acestuia, precum și condițiile de mediu și de încărcare. Ne puteti consulta întotdeauna în domeniul construcțiilor pentru a asigura utilizarea corectă și sigură a acestui material.

Aspecte Financiare și Economice

Costurile asociate cu utilizarea betonului B200 pot varia în funcție de dimensiunea și complexitatea proiectului, precum și de condițiile de piață locale. Cu toate acestea, beneficiile pe termen lung, cum ar fi durabilitatea și rezistența, pot depăși cu mult investiția inițială.

Transparent Beton produce beton în propria sa stație, acesta fiind certificat (de către RAD CERT-Organism de Certificare Produse) și pregătit conform rețetelor verificabile (de către laborator autorizat ISC grad II-SC INSTAL TEST SRL).

De asemenea, oferă clienților posibilitatea de a transporta betonul cu automixerul (cu o capacitate de 10 metri cubi) și de a turna betonul cu ajutorul autopompelor pe care le deține în prezent (cu diametrul tubulaturii de 125 mm, lungimea maximă de pompare de 36 ml, capacitatea de pompare de 60 mc/ora sau diametrul tubulaturii de 125 mm, lungimea maximă de pompare de 42 ml, capacitatea de pompare de 80 mc/ora).

Fiecare automixer (cifa) va fi însoțit de aviz de expediție și sigiliu.

Pentru o ofertă finală personalizată în funcție de cantitatea de beton necesară pentru proiectul dumneavoastră și de locația de livrare, vă rugăm să ne contactați telefonic.

SUNA ACUM