Reteta Beton B250 Clasa beton C16/20 (B250 C16/20)

Clasă beton C16/20 - Tip beton B250


Betonul este fundamentul esențial al construcțiilor moderne, asigurând soliditate, stabilitate și durabilitate în diverse proiecte. Printre varietatea de clase de beton disponibile, clasa C16/20 este una dintre cele mai utilizate și versatile opțiuni. În acest articol, vom explora în profunzime caracteristicile, utilizările și beneficiile betonului C16/20, oferind în același timp sfaturi practice și informații relevante pentru cei interesați de domeniul construcțiilor.

Ce reprezintă clasa de beton C16/20?

Clasificarea betonului, exprimată în cifre și litere, este esențială pentru a înțelege caracteristicile și performanțele acestuia. Clasa C16/20 indică rezistența sa la compresiune și la tracțiune. Mai precis, cifra 16 reprezintă rezistența minimă la compresiune, exprimată în megapascal (MPa), iar cifra 20 indică rezistența minimă la tracțiune, în kilonewton pe milimetru pătrat (kN/mm2).

Caracteristici ale clasei de beton C16/20

Betonul C16/20 se remarcă prin rezistența sa adecvată și durabilitatea în timp. Cu o rezistență la compresiune de cel puțin 16 MPa și o rezistență la tracțiune de cel puțin 20 kN/mm2, acesta este potrivit pentru o gamă variată de aplicații în construcții.

Utilizări și aplicații

Această clasă de beton este frecvent utilizată în proiecte rezidențiale, cum ar fi fundații, plăci și stâlpi, datorită rezistenței sale adecvate și costurilor accesibile. De asemenea, este utilizat în construcții industriale și comerciale, inclusiv în fabrici, depozite și clădiri de birouri.

Beneficiile utilizării betonului C16/20

Principalele avantaje ale betonului C16/20 includ durabilitatea sa în timp, capacitatea de a suporta încărcări grele și costurile relativ reduse în comparație cu alte opțiuni de beton. Acesta oferă o soluție eficientă și fiabilă pentru diverse nevoi de construcție.

Procesul de fabricație și calitate

Producția betonului C16/20 implică amestecarea atentă a materialelor, cum ar fi cimentul, nisipul, piatra concasată și apa, în proporții precise. Testarea și certificarea calității sunt etape esențiale pentru a asigura conformitatea cu standardele și performanța optimă a betonului.

Comparare cu alte clase de beton

În comparație cu alte clase comune de beton, precum C20/25 sau C25/30, betonul C16/20 se remarcă prin rezistența sa adecvată și costurile mai reduse. Este ideal pentru proiecte în care nu sunt necesare rezistențe extreme, oferind în același timp un raport bun între performanță și cost.

Sfaturi pentru utilizarea și manipularea betonului C16/20

În timpul turnării și întreținerii, este important să se respecte instrucțiunile specifice și să se acorde atenție sporită detaliilor tehnice. Manipularea corectă a betonului C16/20 poate preveni crăparea și alte probleme potențiale în timpul și după finalizarea lucrărilor.

Recomandări

Pentru a alege corect clasa de beton potrivită pentru proiectul dumneavoastră, va puteti consulta telefonic cu noi. Betonul C16/20 reprezintă o opțiune solidă și fiabilă pentru o gamă variată de aplicații, oferind un echilibru între performanță și cost. Transparent Beton produce beton în propria sa stație, acesta fiind certificat (de către RAD CERT-Organism de Certificare Produse) și pregătit conform rețetelor verificabile (de către laborator autorizat ISC grad II-SC INSTAL TEST SRL).

De asemenea, oferă clienților posibilitatea de a transporta betonul cu automixerul (cu o capacitate de 10 metri cubi) și de a turna betonul cu ajutorul autopompelor pe care le deține în prezent (cu diametrul tubulaturii de 125 mm, lungimea maximă de pompare de 36 ml, capacitatea de pompare de 60 mc/ora sau diametrul tubulaturii de 125 mm, lungimea maximă de pompare de 42 ml, capacitatea de pompare de 80 mc/ora).

Fiecare automixer (cifa) va fi însoțit de aviz de expediție și sigiliu.

Pentru o ofertă finală personalizată în funcție de cantitatea de beton necesară pentru proiectul dumneavoastră și de locația de livrare, vă rugăm să ne contactați telefonic.

SUNA ACUM