Reteta Beton B400 Clasa beton C25/30 (B400 C25/30)

Clasă beton C25/30 - tip beton B400


În lumea construcțiilor moderne, betonul reprezintă unul dintre cele mai utilizate materiale datorită rezistenței și versatilității sale. Clasa betonului C25/30, denumită și tip B400, este o alegere populară în proiectele de construcții datorită proprietăților sale superioare. Această clasă de beton oferă o combinație ideală între rezistență și manevrabilitate, fiind utilizată în diverse aplicații de la construcții rezidențiale la proiecte industriale și infrastructură.

Ce este betonul C25/30?

Betonul C25/30 face parte din categoria betoanelor de înaltă performanță, caracterizate prin rezistență ridicată și durabilitate. Notația "C25/30" indică rezistența sa caracteristică la compresiune, respectiv 25 MPa (megapascali) după 28 de zile de la turnare. Acest tip de beton este recomandat pentru structurile care necesită o rezistență medie și durabilitate sporită.

Importanța utilizării betonului C25/30

Utilizarea betonului C25/30 aduce multiple beneficii în construcții, inclusiv rezistență crescută la încărcări, durabilitate în condiții diverse de mediu și capacitate de adaptare la diferite forme și dimensiuni ale structurilor.

Componentele betonului C25/30

Betonul C25/30 este compus dintr-o combinație precisă de materiale, care includ:

 • Ciment: Ingredientul principal care conferă rezistență betonului.
 • Agregate: Pietrișul și nisipul, care împreună cu cimentul formează matricea solidă a betonului.
 • Apă: Elementul de hidratare care activează procesul de întărire a betonului.
 • Adaosuri: Substanțe adăugate pentru îmbunătățirea anumitor caracteristici ale betonului, cum ar fi plasticitatea sau rezistența la îngheț.

Proprietățile betonului C25/30

Betonul C25/30 se remarcă prin următoarele proprietăți:

 • Rezistența la compresiune: Capacitatea de a rezista la presiunea exercitată asupra sa.
 • Durabilitate și rezistență la îngheț-dezgheț: Capacitatea de a rezista la condiții extreme de mediu fără să-și piardă proprietățile.
 • Lucrabilitate și finisarea suprafețelor: Ușurința în manipulare și capacitatea de a fi turnat și modelat în diverse forme și texturi.

Utilizările betonului C25/30

Datorită rezistenței și versatilității sale, betonul C25/30 este utilizat în diverse aplicații, inclusiv:

 • Construcții rezidențiale: Fundații, grinzi, stâlpi, și elemente structurale.
 • Proiecte industriale și comerciale: Hale industriale, platforme, și structuri de susținere.
 • Infrastructură rutieră și de transport: Drumuri, poduri, și tuneluri.

Avantajele utilizării betonului C25/30

Principalele avantaje ale utilizării betonului C25/30 includ:

 • Rezistență și durabilitate: Asigură o construcție solidă și de lungă durată.
 • Economie de timp și costuri: Procesul de turnare și întărire este eficient și economic.
 • Flexibilitate în design și construcție: Poate fi adaptat la diverse cerințe arhitecturale și structurale.

Aspecte de întreținere și reparare a betonului C25/30

Pentru a asigura durabilitatea și siguranța în timp a structurilor din beton C25/30, este necesar să se acorde atenție următoarelor aspecte:

 • Măsuri de protecție împotriva agenților externi: Utilizarea de sisteme de impermeabilizare și tratamente de protecție.
 • Tehnici de reparație a suprafețelor deteriorate: Utilizarea materialelor și tehnicilor adecvate pentru refacerea integrității structurale.
 • Importanța monitorizării și întreținerii periodice: Inspectarea regulată a suprafețelor și intervenții prompte în cazul detectării problemelor.

Transparent Beton produce beton în propria sa stație, acesta fiind certificat (de către RAD CERT-Organism de Certificare Produse) și pregătit conform rețetelor verificabile (de către laborator autorizat ISC grad II-SC INSTAL TEST SRL).

De asemenea, oferă clienților posibilitatea de a transporta betonul cu automixerul (cu o capacitate de 10 metri cubi) și de a turna betonul cu ajutorul autopompelor pe care le deține în prezent (cu diametrul tubulaturii de 125 mm, lungimea maximă de pompare de 36 ml, capacitatea de pompare de 60 mc/ora sau diametrul tubulaturii de 125 mm, lungimea maximă de pompare de 42 ml, capacitatea de pompare de 80 mc/ora).

Fiecare automixer (cifa) va fi însoțit de aviz de expediție și sigiliu. Pentru o ofertă finală personalizată în funcție de cantitatea de beton necesară pentru proiectul dumneavoastră și de locația de livrare, vă rugăm să ne contactați telefonic.

SUNA ACUM